fbpx
Arcteq Relays Oy

Arcteq Relays Oy

Arcteq Relays Oy suunnittelee, markkinoi ja myy suojareleitä, valokaarisuojausjärjestelmiä sekä sähkölaitteiden mittaus- ja valvontalaitteita eri sähkönjakelun- tuotannon ja teollisuuden käyttöön. Yritys on perustettu vuonna 2010 ja sen pääkonttori sijaitsee Vaasassa. Arcteq:n kumppanuusverkosto ulottuu maailmanlaajuisesti yli 50:n eri maahan. Yritys työllistää tällä hetkellä Vaasassa 37 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2019 oli noin 8 MEUR.

Ketterä yhteistyökumppani pitää suunnittelun aikataulussa

Origo Engineeringin ja Arcteq:n yhteistyö alkoi syksyllä 2018. Aluksi Origo oli Arcteq:lla mekaniikkasuunnittelun lisäresurssina, myöhemmin kuvioihin on tullut mukaan myös 3D-suunnittelua ja erilaisten tuotteiden modifiointia ja 3D tulostusta tuotekehitys projekteihin liittyen.

—Olemme tehneet yhteistyössä useampia modifiointeja jo olemassa oleviin tuotteisiin ja Origolta olemme saaneet tukea mm. tuotannon työkalujen suunnittelussa ja uusiin tuotteisiin toteutettujen ratkaisujen muodostamisessa, kertoo Arcteqin Operations Managerina toimiva Antti Koksalo.

Antti arvostaa Origon tapaa viedä projekteja eteenpäin: päätöksenteko on jouhevaa ja asioissa mennään eteenpäin koko ajan. Hänen näkökulmastaan Origon tapa toimia säästää asiakkaalta arvokasta aikaa.

—Kumppanuudessa on tärkeää oivaltaa, mikä on asiakasyrityksen liiketoiminnan kannalta tärkeää. Tällöin osataan priorisoida oikeita asioita ja reagoida niihin oikeassa järjestyksessä.

Aikataulussa tehty suunnittelu tuo kustannussäästöjä

Jouheva toiminta ei ole pelkästään mukava asiakaspalvelullinen lisä, vaan sillä on myös suora vaikutus kustannustehokkaaseen lopputulokseen. Kun suunnittelu etenee aikataulussa budjetit eivät karkaa käsistä ja henkilöresurssien käyttö pysyy suunnitellulla tasolla. Mitä nopeammin työ etenee, sitä lähempänä ollaan sitä tilannetta, että tehty työ alkaa tuottamaan myös tekijälleen tuottoa.

—Origon kanssa olemme pysyneet hyvin aikataulussa juuri töiden hyvän etenemisen ja aikataulujouston kautta. Kiiretilanteissa he ovat olleet tavoitettavissa ja me olemme saaneet mitä olemme halunneetkin.

Origo on vastannut meidän tyyliimme toimia

Arcteqin kaltaisessa kasvuyrityksessä tehdään asioita välillä myös nopealla syklillä. Siksi he arvostavat yhteistyökumppania, joka pystyy toimimaan ketterästi sekä projektien aloitusvaiheessa, että niiden aikana. Origo saa hyvästä otteestaan ja aktiivisesta kommunikaatiosta kiitosta. 

— Origo on vastannut meidän tyyliimme toimia. Me emme kaikissa tilanteissa halua lähteä raskaisiin prosesseihin, vaan arvostamme sitä, että alkuun pääsee vähemmälläkin. Kun luottamus on molemminpuolista, valtavaa speksausta ja rajaehtojen määrittelyä ei ole välttämätöntä tehdä työn aloittamiseksi. Lisäksi huomionarvoista on se, että kun projekteja käydään läpi, Origon asiantuntijat ovat aidosti läsnä ja keskittyvät asiaan huolellisesti. Emme halua käyttää aikaamme kyselemiseen, vaan arvostamme Origon kaltaista yhteistyökumppania, joka on itse aktiivisesti yhteydessä meihin ja ilmoittaa missä vaiheessa projektit ovat.

Kenelle Origon palveluita voisi sitten suositella? Tätä kysyttäessä Antti nostaa esiin kaksi eri asiakaskohderyhmää.

—Näkisin, että Origo Engineering voisi toimia ennakkoluulottoman asenteensa ansioista mainiosti minkä tahansa alan startup-yrityksen kumppaniksi tai lisäresurssiksi Pk-yrityksille. Origolla uskalletaan ajatella asioista rohkeasti eri tavalla.

Asiakas

Arcteq Relays Oy

Julkaistu

04.11.2020

Avainsanat

3d-suunnittelu