fbpx
3D-tulostin korvaa perinteiset muotit

3D-tulostin korvaa perinteiset muotit

3D-tulosteiden erinomainen laatu hätkähdyttää

Nykyaikaisten teollisuustulostimella printattujen tulosteiden laatu hätkähdyttää. 3D-tulosteiden laatu on verrattavissa muottivalmisteisiin tuotteisiin sekä ulkonäöltään että kestävyydeltään. Kestävyys ja lujuus voivat yltää jopa samalle tasolle kuin muottivalmisteisissa tuotteissa.

3D-tulostus nopeuttaa tuotekehitystä

3D-tulosteiden teettäminen prototyyppivaiheessa on yksi osa riskienhallintaa. Tällöin voidaan konkreettisen, käsissä olevan kappaleen avulla todeta tuotteen toimivuus tai toimimattomuus. Jos prototyyppejä pitää muuttaa, uuden prototyypin voi saada hypisteltäväksi jo jopa seuraavana päivänä. Tuotekehitystä saadaan vietyä eteenpäin nopeasti ja näin koko tuotekehitysprojekti ei pysähdy, vaan etenee hyvässä vauhdissa muutoksista huolimatta.

Vain mielikuvitus on rajana – 3D tuo suunnitteluun vapautta

Teollisuustulostimet ovat kehittyneet toiminnoiltaan valtavasti viimeisten vuosien aikana. Kun aiemmin teollisuuden tuotesuunnittelussa jouduttiin tekemään kompromisseja rajallisen tekniikan takia, nykyisillä 3D-tulostimilla tuotesuunnittelussa vain mielikuvitus on rajana. Kun käytössä on osaava suunnittelija ja huipputason 3D-tulostin, tuloksista saadaan kestäviä ja monimuotoisia.

Vanhojen osien korvaaminen 3D-tulosteena – varaosia vanhoihin tuotantolaitteisiin

Vanhoihin käytössä oleviin tuotantokoneisiin voi olla vaikea löytää sopivia varaosia. Tässä kohtaa 3D-tulosteiden käyttöönotto voi pidentää laitteiden käyttöikää vuosilla. Nykyisten 3D-tulosteiden kestävyys on sitä luokkaa, että jopa metallisia osia voidaan useissa tapauksissa korvata muovilla – niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin.

Miten meidän asiakkaamme ovat hyödyntäneet 3D-tulostimia omassa tuotannossaan ja tuotekehityksen parissa? Lue ja katso asiakasreferenssivideomme täältä:

https://www.origoengineering.fi/go/referenssit

 

Julkaistu

09.06.2021

Avainsanat

Ajankohtaista