fbpx
3D-tulostaminen tekee tuotteesta konkreettisen jo tuotekehitysvaiheessa

3D-tulostaminen tekee tuotteesta konkreettisen jo tuotekehitysvaiheessa

3D-tulostaminen nopeuttaa tuotekehitystä erityisesti prototyyppivaiheessa, kun uutta kappaletta päästään testaamaan. Tuotteen toimivuus, muodot ja ulkoasu on helpompi analysoida ja arvioida, kun tuotteen saa konkreettisesti käteen pyöriteltäväksi ja tutkittavaksi. 3D-tulosteiden avulla voi tehdä prototyyppivaiheessa myös erilaisia kokeita kuten esim. jännite- tai lämpenemäkokeita tai varmistaa tuotteen toimivuus sovittamalla sitä lopulliseen kohteeseen.

Muutokset prototyyppiin nopeasti


Jos prototyypissä havaitaan muutosten tarpeita, muutokset kappaleisiin voidaan tehdä vaikka samana päivänä ja uusi prototyyppi voi olla käsissä ja arvioitavana jo seuraavana päivänä. Korjausten tekeminen tässä vaiheessa on kustannuksiltaan vähäinen verrattuna sen tuomiin hyötyihin.
Tuotekehitysvaiheessa otetut 3D-tulosteet, ja niiden kautta todetut ja tehdyt korjaukset vähentävät lopullisessa tuotteessa olevien virheiden määrää ja tätä kautta myös uuteen tuotteeseen kohdistuneiden reklamaatioiden määrää. Uusi tuote saadaan lanseerattua markkinoille ja myyntiin suorempaa reittiä, jolloin uusi tuote alkaa maksaa itseään heti takaisin.

3D-tulosteiden käyttäminen tuotekehitysprojektissa vähentää riskejä


3D-tulosteiden käyttö tuotekehitysprojekteissa pienentää lopullisen tuotteen virhemarginaalia ja on tätä kautta yksi osa yrityksen riskienhallintaa. Jos tiukka aikataulu puristaa tuotekehitystä eteenpäin ja kiire on kova, 3D-tulostuksen avulla tuotekehitysprojektin pääsee saattamaan turvallisesti loppumetreille saakka.
Ota yhteyttä turvalliseen ja luotettavaan kumppaniin Origo Engineeringiin, joka on apunanne vaativissakin tuotekehitysprojekteissa.

Kysy lisää!
Kalle Hällfors
050 353 1774
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Julkaistu

20.08.2021

Avainsanat

Ajankohtaista