fbpx
Lillbacka Powerco Oy

Lillbacka Powerco Oy

Lillbacka Powerco Oy valmistaa teollisuuskäyttöön soveltuvia puristimia, mutteripuristimia sekä letkuleikkureita. Sen tuotteilla on jälleenmyyjiä yli 60 maassa ympäri maailman. Yritys työllisti Suomessa vuonna 2020 224 henkilöä.

Lasivahvistetut 3D-tulosteet korvaavat osittain metalliosat

Lillbacka Powerco Oy käyttää omien 3D-metallitulosteidensa ohella tuotannossaan ja tuotekehityksessä Origo Engineeringin tavallisia sekä lasivahvistettuja 3D-muovitulosteita. Tärkein käyttökohde on piensarjatuotannot, mutta 3D-muovitulosteita käytetään myös tuotekehitysvaiheessa prototyyppejä valmistettaessa. Lisäksi Lillbacka Powerco käyttää Origo Engineeringin 3D-muovitulosteita oman tuotantonsa tukena varaosien valmistamisessa ja jigeinä.

Yhteistyö Origon kanssa nopeuttaa prosesseja

Lillbacka Powerco Oy on käyttänyt tuotannossaan aiemmin pelkästään metallisia kiinnittimiä ja jigejä. Kustannustehokkuutta parantaakseen he ottivat kokeiluun Origon lasivahvistetut 3D-muovitulosteet, joiden kestävyys ja laatu yllättivät positiivisesti. 3D-muovitulosteiden hinta-laatusuhde todettiin hyväksi, ja lasivahvistetuttuja 3D-muovitulosteita alettiin käyttämään mm. hiontajigeinä. Näiden avulla tuotannon kustannukset ovat pienentyneet ja kustannustehokkuus parantunut. Muoviosat tuovat myös kaivattua joustavuutta tuotteiden designiin, sillä niitä on helpompi ja edullisempi muokata kuin metallisia.

—Yhteistyökumppania hyödyntämällä meille vapautuu aikaa ja resursseja omaan asiakastuotantoomme, kertoo Lillbacka Powercon AM Manager Masi Tammela.

Nopeat toimitukset ja järkevä hinnoittelu

Origo Engineering vakuutti Lillbackan erityisesti nopeilla toimitusajoillaan ja järkevillä hinnoillaan.

— Koko prosessi on äärimmäisen nopea, tarjouspyyntöön vastaamisesta tuotteen toimitukseen saakka. Jos tarvitsemme testiosan, sitä ei tarvitse odotella viikkokaupalla, vaan hinta ja arvio toimitusaikataulusta tulevat heti. Origon kanssa ulkoisen toimijan käyttäminen ei todellakaan hidasta prosessia, vaan nopeuttaa sitä. Lisäksi hinnoittelun kokonaisuus on niin toimiva, että Origo sopii mielestäni yrityksille pitkäaikaiseksikin kumppaniksi.

Myös Origon kehitysmyönteisyys saa Tammelalta kiitosta. He tekevät enemmän kuin vain toimittavat tuotteen, sillä esimerkiksi materiaalivaihdoksesta Lillbackalle aiheutuvien haasteiden kimppuun käydään yhdessä. Yritysten välillä on hyvä keskusteluyhteys ja molemminpuolista yhteistyötä ─ Lillbacka Powerco toimittaa Origolle vastavuoroisesti metallisia komponentteja.

— Kumppanuutemme on solahtanut paikoilleen kuin itsestään ja soittelemme säännöllisesti puolin ja toisin. Toimiva kumppanuus ei ole pelkästään mukava juttu ihmisten kannalta, vaan selkeä taloudellinen etu.

Asiakas

Lillbacka Powerco Oy

Julkaistu

26.10.2021

Avainsanat

3d-muovituloste