fbpx
Origo Engineering laajentaa

Origo Engineering laajentaa

ORIGO ENGINEERING LAAJENTAA OMISTUSPOHJAANSA JA ALOITTAA TEOLLISEN 3D-TULOSTUKSEN TUOTANNON VAASASSA

Vaasalainen Origo Engineering vahvistaa omistuspohjaansa neljällä yrityksellä ja kahdella uudella henkilöllä. Jo aiemmin mukana olleiden SOP-metal:n ja Leinolat Group:n rinnalle tulleita uusia yritysosakkaita ovat Crimppi Oy, Jukolux Oy, Lokalahden koneistustyö Oy ja Veinvest Oy. Yhden vanhan osakkaan luovuttua omistuksesta tilalle tuli kaksi uutta henkilöosakasta, jotka ovat Origo Engineeringin työntekijöitä.

Origo Engineeringin johdossa toimivat Kalle Hällfors ja Mikko Henttinen jatkavat sekä osakkaina että yrityksen operatiivisessa johdossa. Uusi omistuspohja tuo Origo Engineeringille monipuolista kokemusta ja uusia kontakteja teollisuuden eri aloilta. Perjantaina 10.07.2020 valittu uusi hallitus tulee vastaamaan yrityksen strategisista linjauksista. Yrityksen operatiivisesta toiminnasta vastaavat toimitusjohtaja Kalle Hällfors ja teknologiajohtaja Mikko Henttinen. Omistuspohjan laajentaminen mahdollistaa investoinnin uuteen teollisen tason 3D-tulostimeen, joka soveltuu muovituotteiden massatuotantoon. Investointi nostaa Origo Engineeringin prototyyppien valmistajasta teolliseksi 3D-tulosteiden massatuottajaksi, jolla on valmius tuottaa isoja sarjoja. Samalla yritys parantaa asemaansa 3Dtulostamisen ykkösasiantuntijana koko Pohjanmaan alueella. —

Teolliseen 3D-tulostamiseen on täällä selkeä tarve ja kiinnostus asiaa kohtaan on ollut suurta. Uuden koneen avulla pystymme tarjoamaan laadullisesti korkeatasoista teollista 3D-tulostuksen massatuotantoa, joka ei ole ollut aiemmin täällä mahdollista. Lähellä tuotettu 3D-tulostus mahdollistaa tuotekehityksen seuraamisen paikan päällä, joka nopeuttaa tuotekehitysprosesseja huomattavasti. Vaikka isoilla yrityksillä saattaa olla omiakin 3D-tulostimia, lisäresursseja ja osaamista tarvitaan äkillisissä muutos- ja kiiretilanteissa.

Tällöin paikallinen toimija säästää aikaa merkittävästi, Origo Engineeringin teknologiajohtaja Mikko Henttinen sanoo. Origo Engineeringin Vaasan Runsorissa sijaitsevissa tilat ja henkilöresurssit mahdollistavat uuden koneen käyttöönoton nopealla aikataululla. Hankintapäätös uudesta koneesta on tehty ja tilauksia tuotantoon otetaan jo vastaan. Ensimmäiset asiakkaiden tuotantoerät valmistuvat tulevana syksynä. Kotimaisen valmistuskapasiteetin merkitys on kasvanut koronapandemian myötä.

Origo Engineering keskittyy aluksi sähköteollisuuden tarpeisiin, joihin Vaasan seudulla on erityinen tarve. Yritys tähyilee myös heille uusien teollisuudenalojen suuntaan, joita ovat mm. lääke- ja elintarviketeollisuus. Uusi kone mahdollistaa tuotteiden valmistuksen myös näiden teollisuudenalojen tarpeisiin. Origo Engineering on 3D-tulosteiden prototyyppien valmistaja ja se on käyttänyt 3D-tulosteita suunnittelutyön tukena jo usean vuoden ajan. Yrityksessä on vahvaa osaamista tarkkuutta vaativaan 3D-suunnitteluun ja siihen liittyviin sivutoimintoihin, joita ovat mm. erilaisten lämpösimulaatioiden tekeminen, tulostuksen optimointi ja generatiivinen suunnittelu. Yritys on perustettu vuonna 2016 ja se työllistää tällä hetkellä 6 henkilöä.Lisätiedot ja yhteydenotot:

Kalle Hällfors
Toimitusjohtaja
puh. +358 50 353 1774
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.origoengineering.fi

Julkaistu

11.08.2020

Avainsanat

Ajankohtaista