fbpx
Jukolux Oy

Jukolux Oy

3D-printit paljastavat tuotekehityksen puutteet aikaisessa vaiheessa

 

Jukoluxin Johan Ågren (Head of Business Development) on erittäin tyytyväinen siihen, että he käyttivät tuotteen versiopäivitystä tehdessään Origo Engineeringin suunnitteluapua ja erityisesti 3D-printtejä.

—Jukoluxin tuotteet valmistetaan ääriolosuhteita varten, räjähdysvaarallisiin ympäristöihin (ATEX) ja niiden sertifiointi edellyttää täydellistä lopputulosta. Versiopäivitystä suunnitellessamme tulostimme useita prototyyppejä 3D:nä. On täysin eri asia saada tuote fyysisesti käteen tutkittavaksi kuin pyöritellä sitä pelkästään tietokoneen näytöllä. Käytännössä testatessa nähdään heti, jos tuotteessa on joku asia mikä ei toimi.

Origon Mikko Henttinen oli mukana suunnittelemassa uutta versiota. Ågren pitää tärkeänä sitä, että tuotekehitysvaiheessa mukaan saadaan mahdollisimman monen asiantuntijan näkökulma. Tuotetta pitää mittaroida teknisestä, taloudellisesta ja käytännön näkökulmasta. Asiakkaan näkökulma on luonnollisesti tärkein, koska hänen päätettävissään on loppujen lopuksi se, onko idealle käyttöä vai ei.

—Mikko sai nopeasti kiinni Jukoluxin tavasta ajatella. Hän ymmärsi tavoitteemme ja löysi ratkaisuja, jotka veivät tuotekehitystä juuri siihen suuntaan mihin me halusimme, Ågren kertoo.

 

Kerralla oikein

Vanhojen tuotesarjojen ja tuotteiden modifiointi on helppoa 3D:n avulla, koska tulosteiden tekeminen suunnittelun aikana on nopeaa ja edullista. Rahaa säästyy, kun suunnittelussa mahdolliset virheet päästään oikaisemaan jo aikaisessa vaiheessa. Varmistusten tekeminen 3D-printtien avulla vielä juuri ennen varsinaista tuotannon aloittamista voi säästää mittavia summia rahaa.

—Jokainen tuotekehitystä tehnyt ymmärtää sen, millaisia kustannuksia tuotteen korjaamisesta julkaisun jälkeen voi tulla. Siksi 3D-printtien tekeminen sekä katselmusvaiheessa että varmentamisen apuvälineenä on ehdoton juttu. Kun tuotteen suunnittelu menee kerralla oikein, suunnittelutyön takaisinmaksu alkaa heti ensimmäisestä tuotantoerästä.

Kotimaisuus on Jukoluxin tuotteille tärkeä arvo laadun, tuotteiden kehittämisen ja toimitusvarmuuden ylläpitämiseksi. Kotimainen ja tässä tapauksessa myös paikallinen yhteistyökumppani tukee yrityksen liiketoiminnan strategiaa myös tästäkin näkökulmasta.

— Kotimaisen yhteistyökumppanin merkitys on kasvanut vallitsevan pandemian aikana ja tulemme tutkimaan erilaiset vaihtoehdot 3D-printtien käyttämisessä myös sarjavalmistuksessamme. 

 

Lue lisää 3D-suunnittelusta täältä: https://www.origoengineering.fi/go/palvelut/3dsuunnittelu

Miten 3D-tuotteiden laatu varmistetaan? Katso video täältä: https://www.origoengineering.fi/go/component/spsimpleportfolio/item/kontrolloitu-prosessi?Itemid=0

Julkaistu

06.04.2021

Avainsanat

Tuotekehitys