ORIGO ENGINEERING OY

3D-TULOSTUSPALVELUT

Slider

Vaasassa sijaitseva Origo Engineering on Pohjanmaan edelläkävijä 3D-tulostuksen osaajana sekä prototyyppien että massatuotannon osalta. Käytössämme on 8 kappaletta tulostimia, joilla on mahdollista tehdä eri muotoisia ja kokoisia kappaleita eri materiaaleista valmistettuna.

Teemme kolmiulotteisia tulosteita asiakkaalle suunnitelluista tai asiakkaan valmiista malleista, joista voidaan valmistaa sekä yksittäiskappaleita että sarjana valmistettavia tulosteita. Hyödynnämme 3D-tulostusta myös prototyyppien suunnittelussa ja valmistuksessa. Tilattavien sarjojen kappalemäärät voivat vaihdella sadoista kappaleista tuhansiin kappaleisiin. Tulosteiden hinta määräytyy kappaleen koon ja materiaalin mukaan.

3D-tulosteiden etuna on niiden hyvä hinta-laatusuhde. Tästä syystä tartumme ennakkoluulottomasti myös vanhojen ratkaisujen modifiointiin ja tutkimme, mikäli esimerkiksi metalliosat voitaisiin vaihtaa edullisempiin ja nopeasti toimitettavissa oleviin 3D-muovitulosteisiin.

Uusien innovaatioiden ja tuotantomenetelmien osalta uskallamme ajatella uudella tavalla. Jos näemme tuotteen valmistuksen järkeväksi, suunnittelemme lopputuloksen käyttäjälleen kestäväksi, kustannustehokkaaksi ja toimivaksi ratkaisuksi. Uskallamme myös sanoa suoraan, jos valmistus esimerkiksi 3D-tulostamalla ei kannata tai anna tuotteelle lisäarvoa.

3D-tulostuksen avulla tuotannon kannattavuutta voidaan parantaa monestakin eri näkökulmasta. Voimme tehdä erilaisia apuvälineitä tuotantoon (jigit yms.) Tulostuksia voidaan tehdä vain tarpeeseen, jolloin varastoinnin tarve pienenee.  

Kustannuksiltaan järkevä lopputulos syntyy, kun 3D-tulosteet suunnitellaan kaikki näkökulmat huomioon ottaen. Lisäksi hyvään lopputulokseen vaikuttaa käyttötarkoitukseen sopivimpien materiaalien valinta. Olennaista on kuitenkin se, että suunnittelussa ja tulostamisessa oivalletaan lopputulokseen liittyvät erilaiset haasteet ja vaatimukset. Tästä syystä kumppaniksi kannattaa valita asiaan syventynyt monipuolinen osaaja.

Innostuitko? Niin mekin! Ota yhteyttä niin jutellaan lisää.

Uusia ulottuvuuksia suunnitteluun – Origo Engineering

Myynti / tarjouskyselyt

050 353 1774

sales@origoengineering.fi

3D-TULOSTUSTEKNIIKAT

Käytössämme on SLS- ja SLA-tekniikoihin perustuvia muovitulostimia. 

Muovitulosteiden maksimikoko: 340 x 340 x 600mm. (SLS)

Kauttamme on saatavilla myös metallitulosteet. Metallitulosteet voidaan tehdä ruostumattomasta haponkestävästä teräksestä (316L), alumiiniseoksesta AlSi10Mg tai työkaluteräksestä (1.2709 Maraging).

Metallitulosteiden maksimikoko: 280 x 280 x 365 mm

3D-TULOSTIMET

Sinterit Lisa Pro
Image

Tulostusteknologia: Selective Laser Sintering (SLS)

Suurin kappalekoko: 150 x 200 x 260 mm
Kerrospaksuus min-max: 0,075 – 0,225 mm

Kappaleen mittatarkkuus: +-0.1 mm

Tulostusmateriaalit: PA12, PA11, Flex grey

Lisää tietoa tulostimesta -> Sinterit

3D-TULOSTEET

3D-tulostus on materiaalia lisäävä valmistus eli valmistustekniikka, jossa kappale valmistuu 3D-mallin pohjalta erillisellä 3D-tulostimella kerros kerrokselta.

3D-tulosteet antavat hyvän kehitysympäristön uuden tuotteen visualisoimisessa sekä testauksessa. Tietyissä sovellutuksissa voidaan käyttää myös lopputuotteena 3D-tulostettua osaa. Erilaiset jigit ja tuotannon työkalut voidaan nopeasti suunnitella ja kehittää 3D-tulostamisen avulla.

TULOSTUSMATERIAALIT

PA12 (SLS)
PA12-ominaisuudet:

Erinomainen tulosteiden laatu ja yksityiskohdat
Korkea kemiallinen kestävyys


Käyttökohteet:

Yksityiskohtaiset tulosteet, monimutkaiset muodot, rakenteelliset tai mekaaniset elementit, toiminnalliset prototyypit tai lopulliset osat, kemiallisesti kestävät esineet.
https://www.sinterit.com/pa12-smooth/